perjantai 16. tammikuuta 2015

Corsair K70 RGB mekaaninen näppäimistö

Corsair on amerikkalainen tietokonelaitteistoon keskittyvä yritys. Tunnetuimmat tuotteet Corsairilta tietokoneiden kanssa puuhastelevien kesken ovat virtalähteet, keskusmuistit ja nyt myös mekaaniset näppäimistöt. Muita tuotteita kyseiseltä yritykseltä ovat mm. SSD-kovalevyt, USB Flash Drivet, tietokoneen kotelot, erilaiset jäähdytysratkaisut, USB-kuulokkeet, sekä pelihiiret.

Corsair on viimeaikoina brändännyt pelaajille suunnatun tuotemalliston.
 Siitä ei ole pitkä aika, kun Corsair päätti kokeilla siipiään pelaajien keskuudessa, luomalla uuden brändin nimenomaan pelaajia silmällä pitäen. Corsair toi julki Corsair Gaming -brändin ja varusti sen myös omanlaisella logollaan yrityksen perinteisen laivan purjeita muistuttavan logon sijasta.



Corsair RGB -näppäimistöt

Vasta julkaistuun Corsair Gaming -brändiin yritys toi maailman ensimmäisen mekaanisen RGB, eli monivärisen valaistuksen omaavan näppäimistön K65-, K70- ja K90 -malleista. Tässä tekstissä tosin pureudun vain K70 -malliin, joka on malleista suosituin perinteisen layoutin (QWERTY+NUMPAD) vuoksi.
Corsair K70 RGB omaa MX Cherry -valmisteisen mekaaniset näppäimet, joiden kehutaan olevan markkinoiden parhaimpiin kuuluvat ellei parhaat, laadultaan olevat näppäimet. Corsair nauttii suuresta suosioista uudella RGB näppäimistöllään, sillä uusimman MX Cherry sukupolven näppäimet sisältävät paremman sähköstaattisen purkauksen (Electrostatic discharge, ESD) suojan näppäimistön LED-valaistukselle. ESD -suoja on tärkeää LED-valoilla valaistuihin näppäimistöihin, sillä se on suurin syy LED-valojen palamiseen. Mikään muu markkinoilla aiemmin valmistettu valaistu näppäimistö ei ole laadultaan yltänyt Corsairin uutukaisen tasolle.


 Corsair K70 RGB

Uusista näppäimistöistä omaan kokemusta vain K70 mallista, joten pureudutaan siihen hieman tarkemmin:

Corsairin K70 mallisto on saatavilla kolmella eri kytkintyypillä, sinisellä, punaisella ja ruskealla. Jokaisella kytkintyypillä on erilainen tuntuma näppäintä painattaessa, itse valitsin punaiset kytkimet oman mieltymyksen vuoksi. Punaiset kytkimet ovat käytännössä täysin pelaajille suunnatut, sillä kytkin on portaaton ja se edes auttaa mahdollisimman pienen vasteajan saavuttamisessa. Punaisten kytkinten sanotaan myös tuntuvan kaikista responsiivisimmilta.

Corsairin K70 RGB -näppäimistöllä pystyy kontrolloimaan jokaisen yksittäisen näppäimen LED-taustavalaistusta, eli käyttäjä voi määrätä jokaiselle näppäimelle 16,8 miljoonan värin kombinaatiosta oman värin. Näppäimistön valaistusominaisuudet ovat vielä laajemmat ja siksi Corsairin uusilla RGB -malleilla pystyy luomaan erilaisia liikkuvia valaistuksia, esimerkiksi aaltoja, välkkymistä ja muuta kivaa, kunhan näppäimistön mukana tulleeseen ohjelmaan tutustuu tarkemmin.


Miltä näppäimistö sitten tuntuu?

Ensinnäkin näppäimistö on uutena erittäin hintava, Suomessa sitä myydään ~170-200 euron hintahaarukassa, joten sillä luulisi saavan laatua, ja niin saakin. Näppäimistön runko on alumiininen ja painava. Se on jämäkkä ja sillä kirjoittaminen on yhtä iloa, samoin kuin pelaaminen. Medianäppäimet ovat sijoitettu näppäimistön oikeaan yläreunaan ja raikkaana yllätyksenä se omaa portaattoman rullaan äänenvoimakkuuden säätöä varten. Myös medianäppäinten valaistus on täysin käyttäjän muokattavissa.

Näppäimistö ei rajoitu pelkästään valaistukseen vaan sillä on myös mahdollista luoda makroja, ajastuksia ja muuta kivaa. Näppäimistöön voit siis asettaa napeille funktioita, jotka se suorittaa niitä painattaessa eli avaa ohjelmia tai suorittaa valokomentoja, sekä muuta. Varoituksen sana kuitenkin näppäimistöä harkitseville; Näppäimistön mukana tuleva ohjelmista ominaisuuksien hallintaan on erittäin sekava sitä ensimmäistä kertaa käyttäville. Rohkaistavaa on viedä itsensä Corsairin foorumeille tai Youtubeen, hakemaan tutoriaaleja ja ohjeita, miten ohjelmistoa käytetään saadakseen siitä täyden potentiaalin irti.

Jos harkitset kyseistä näppäimistöä näistä kolmesta (K65,K70,K90) RGB mallista, kannattaa pitää mielessä, että näppäimistö vaatii käyttäjältä itse perehtymistä ohjelman käyttöön. Valitettavasti myös toisin kuin RGB viittaa kaikkiin 16,8 miljoonan värin saatavuuteen, kyse on kuitenkin väri kombinaatioista, eikä varsinaisesti 16,8 miljoonasta eri väristä.

Corsair kuitenkin päivittää jatkuvasti näppäimistönsä ohjelmistoa ja tulee antamaan tulevaisuudessa vielä enemmän ominaisuuksia ja muokattavuutta sen käyttäjille.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti